Hindistan'daki Gösterilerin Bilançosu: 39 Ölü

Hindistan’da vatandaşlık yasasına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde Hindu ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 39’a yükseldi.

28.02.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-17:06) Hindistan'daki Gösterilerin Bilançosu: 39 Ölü

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de Müslümanları kapsam dışı bırakan vatandaşlık yasasına karşı gösteriler sürüyor. Pazar günü başlayan protestolar giderek şiddet olaylarına dönüştü.

Hindu ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısı 39'a çıktı. Yetkililer 100'den fazla kişinin gözaltına alındığını ve hayatını kaybedenlerin arasında bir polis memurunun da olduğunu, 70'den fazla polis memurunun da yaralandığını ifade etti.

Başkent Yeni Delhi'nin kuzeydoğusunda patlak veren olaylarda grupların yağma, kundaklama ve Vandalizm’e başvurdukları ifade edildi.

Özellikle Müslümanların daha güvenli yerler bulabilmek amacıyla evlerinden ayrıldıkları bilgisine ulaşıldı.

Vatandaşlık Düzenleme Yasası, Hindistan Parlamentosu tarafından kabul edilmiş ve 13 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind'in onayıyla yürürlüğe girmişti.

Yasa, Afganistan, Bangladeş ve Pakistan'dan gelen ve Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlık dinlerine mensup yasa dışı göçmenlerin vatandaşlığına izin verirken, yalnızca Müslümanları kapsam dışı bırakıyor.

Bu durum tepkiyle karşılanmış, başkent Yeni Delhi başta olmak üzere birçok bölgede gösteriler düzenlenmeye başlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal