Hindistan ve Pakistan Askerleri Arasında Çatışma Çıktı! Çok Sayıda Ölü Var

Hindistan ve Pakistan'ın Keşmir'deki Kontrol Hattında karşılıklı ateş açması neticesinde 4 Pakistanlı ve 3 Hintlinin yaşamını yitirdiği, 2 Pakistanlının yaralandığı kaydedildi.

02.03.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-14:05) Hindistan ve Pakistan Askerleri Arasında Çatışma Çıktı! Çok Sayıda Ölü Var

Pakistan ordu sözcülüğünün basına yaptığı bilgilendirmede, Hint askerlerinin ağır silahlarla Nakiyal, Tattapani ve Jandrot bölgelerinde sivilleri hedef aldığı kaydedilerek, Hint askerlerinin ağır silahlarla ateş açtığı bildirildi.

Açıklamada, 2 Pakistanlı askerin ve 2 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. İki sivilin de yaralandığı söylenen açıklamada çok sayıda evin hasar gördüğü öğrenildi.

Hintli göreliler de Pakistan'ın açtığı ateş neticesinde 3 sivilin yaşamını kaybettiğini iddia etti.

PAKİSTAN İLE HİNDİSTAN ARASINDA BUGÜNE KADAR NELER YAŞANDI?

Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir'in Hindistan yönetimindeki bölümünde 14 Şubat'ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne gerçekleştirilen ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başladı.

Yeni Delhi hükumeti, saldırıyla alakalı Pakistan'ı itham etti. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı kabul etmedi.

Hindistan, 26 Şubat'ta Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında yer alan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı yaptığını açıkladı.

Pakistan da hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü söyledi. Ayrıca Pakistan uçakları Hindistan hava sahasına girdi.

Hindistan, Pakistan'a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü duyururken, İslamabad yönetimi bunu doğrulamadı.

Gelişmeler ardından Pakistan kapattığı hava sahasını kısmen açtığını açıklarken, Hindistan bazı havaalanlarında uçuşları durdurdu.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ı problemleri diyalog yoluyla çözmeye ve sağduyuyu hakim kılmaya davet etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gerilim ile alakalı yaptığı açıklamada, taraflara itidal telkin ederek, gerilimin tırmanmasından kaçınmalarını tale etti. Almanya, İngiltere, Çin ve Rusya da benzer çağrılar yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal