Hindistan Jetleri Pakistan'a Ait İHA'yı Düşürdü

Dünyanın korkuyla seyrettiği Pakistan - Hindistan krizinde bugün tehlikeli bir olay oldu. Hindistan savaş jetleri Pakistan'a ait bir İHA'yı düşürdü.

04.03.2019-17:05 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-17:11) Hindistan Jetleri Pakistan'a Ait İHA'yı Düşürdü

Dünyanın korkuyla seyrettiği Pakistan Hindistan krizinde bugün tehlikeli bir olay oldu. Hindistan savaş jetleri Pakistan'a ait bir İHA'yı düşürdü.

Hint mahkumlar, Pakistanlı mahkumu taşlayarak öldürdü

Pulwama saldırısından birkaç gün sonra meydana gelen olayda öldürülen Şakirullah adlı mahkumun ailesi olayı Uluslararası Adalet Divanı’na (ICJ) taşıması için Pakistan hükumetine çağrıda bulundu.

Gazete, 14 Şubat’ta Keşmir’de meydana gelen Pulwama saldırısı ardından; Hindistan’ın Racastan eyaletinde olan Jaipur Merkez Hapishanesi’ndeki Pakistanlı mahkûm Şakirullah’ın, Hintli mahkûmlar tarafından taşlanarak öldürüldüğünü açıkladı.

Kardeşinin ölüm haberini televizyondan gören Şahzad Gulfaam, Şakirullah’ın cenazesinin Pakistan’a getirilmesini görevlilerden istemesi ardından, cenaze Cumartesi günü Wagah sınır kapısında Pakistanlı görevlilere verildi.

Şakirullah’ın hapishanede Hintli mahkûmlar tarafından taşlanarak öldürüldüğünü öne süren ailesi, Şakirullah’ı korumanın Hindistan hükumetinin sorumluluğu olduğunu söyleyerek; bu olayı Uluslararası Adalet Divanı’na (ICJ) taşıması için Pakistan hükumetine çağrıda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal