Halife Hafter'in Savcısı UMH Başkanı Serrac'ı Tutuklama Kararı Çıkardı

Libya'da General Halife Hafter'in kontrolündeki askeri savcılık, Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es Serrac hakkında tutuklama kararı çıkardı.

12.04.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-09:52) Halife Hafter'in Savcısı UMH Başkanı Serrac'ı Tutuklama Kararı Çıkardı

Çıkarılan tutuklama kararında Serrac da dahil olmak üzere Başkanlık Konseyi üyelerinden Ahmed Hamza ve Muhammed Ammari'nin de isimleri bulunuyor.

Haklarında tutuklama kararı verilen isimler arasında Eski Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman es-Suveyhli, Eski UMH Savunma Bakanı Mehdi el-Bergusi, Eski Genelkurmay Başkanı Yusuf el-Menkuş, Tümgeneral Üsame el-Cuveyli ve Batı Askeri Bölgesi Komutanı ve UMH güçleri Sözcüsü Muhammed Kanun’un isimleri de geçiyor.

TUTUKLAMA NEDENLERİ

Hafter'in Askeri Savcısı Tümgeneral Ferec es-Susağ, kararda adı geçen isimlerin tutuklanma nedenlerini, "Libya devletine karşı savaşı kolaylaştırma, siyasi ve askeri hezimet ruhu yayma ve askeri tesislere saldırma suçları işlemek" olarak belirlendi.

UMH'nin kontrolündeki askeri savcılık da geçtiğimiz Salı günü, Trablus'a saldırı gerçekleştirenlerin tutuklanması kararını vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal