Fransız Bakandan Şok Sözler!

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını Çin'in dışında da birçok ülkeyi etkiledi. Fransa Sağlık Bakanı Veran'ın yaptığı açıklama, 'Fransa virüsünün yeni merkezi mi?' sorusunu akıllara getirdi. Bakan virüsün Fransa'daki hastalardan yayılmaya başladığını açıkladı.

29.02.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-18:05)  Fransız Bakandan Şok Sözler!

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyada tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Virüs Çin dışında da yayılmaya başlarken, İran ve İtalya virüsten en çok etkilenen ülkeler oldu. İranlı ve İtalyan vatandaşlar taşıyıcı durumuna geçerken, Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran'ın yaptığı açıklamalar ülkede panik yarattı.

Paris'te bir papaz ve 3 hemşirenin virüse yakalandığı açıklandı. Öte yandan Fransa hükümeti, virüs görülen bölgelerde 5 bin kişiden fazla katılımlı etkinlikleri yasakladı. Bu kapsamda, yarın yapılacak olan Paris Yarı Maratonu iptal edildi.

Son gelişmeleri aktaran Fransız Sağlık Bakanı Veran, virüsün şimdiye kadar Çin, İtalya gibi ülkelerden gelen kişilerden bulaştığını belirtirken, virüsün Fransa’daki hastalardan da yayılmaya başladığını açıkladı. Yaşanan bu gelişme sonrası virüsü yayan ülkeler arasına Fransa da eklendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal