Fransa'nın Feuquieres Kasabasında Köpeklerin Havlaması Yasaklandı

Fransa'nın Feuquieres kasabası belediye başkanı Jean-Pierre Estienne, kasabada köpeklerin havlamasını yasakladı.

13.02.2019-12:44 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-12:33) Fransa'nın Feuquieres Kasabasında Köpeklerin Havlaması Yasaklandı

Pazartesi gününden sonra Feuquieres kasabasındaki "uzayan ve tekrarlayan" bir biçimde havlayan köpeklerin sahipleri 68 euro para cezasına çarptırılacak. Fransa'nın Feuquieres Belediye Başkanı Jean-Pierre Estienne yasağı kasabada "gece gündüz havlayan" ve "katlanılmaz bir durum" meydana getiren köpeklere karşı aldıklarını ifade etti. Fakat yasak, hayvan hakları savunucularının tepkisini topladı.

"KÖPEK SAHİBİYSENİZ,HAYVANI EĞİTMELİSİNİZ"

Belediye Meclisi'nin ay başında verdiği karara göre, kapalı yerlerde, durduracak kimse olmadan tutulurken, "uzun ve yineleyen bir biçimde" havlayan köpeklerin sahiplerine ceza kesilecek. Estienne La Parisien gazetesine yaptığı açıklamada "Amaç köpekleri yasaklamak değil. Tek bir havlamada insanlara ceza kesmeyeceğiz. Kasabanın köpeklere karşı bir tutumu yok fakat köpek sahibiyseniz, hayvanı eğitmelisiniz de" dedi. Havlayan köpeklerin davranışları, Feuquieres'in 1400 sakininin "dinlenmesini ve rahatlamasını" engellerse de köpekler kapalı alanlarda tutulacak. Kararı ihlal eden köpek sahipleri, aleyhlerinde gerçekleştirilen her şikayet başına para cezası alacak.

KÖPEK HAVLAMASI DURDURULABİLİR Mİ?

Havlamak, çoğu köpek türünde normal bir iletişim tarzı. Köpek havlamalarının ses seviyesi değişiyor, fakat bazıları 100 desibelden çok, fabrikalardaki makinelerden daha fazla ses çıkartabiliyor. 113,1 desibellik ses düzeyinde havlayan Avusturalyalı Golden Retreiver türü Charlie isimli köpek, dünya rekorunu elinde tutuyor. Köpekler birçok sebepten havlayabiliyor. Bunlar içinde dikkat çekmek, tehlike olarak algıladığı bir durumu önlemek ve kaygıyı ifade etmek bulunuyor. Köpek Davranış Uzmanı Jenna Kiddie "Havlamanın kendisini çözmek yerine, buna sebep olan durumu araştırmak önemli." diyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal