Fransa'da Okullarda Telefon Kullanımı Yasaklandı

Fransa'da okullarda telefonların yasaklanmasını öngören kanun teklifi mecliste kabul edildi. Bu kanun Macron'un seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

31.07.2018-16:03 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-15:51) Fransa'da Okullarda Telefon Kullanımı Yasaklandı

Fransa'da öğrencilerin cep telefonu kullanımını anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda bütünü ile, liselerde ise kısmen yasaklayan kanun teklifi meclisten geçti. Meclisin iki tarafının üstünde anlaştığı son metin Senato'nun sonrasında Ulusal Meclis'te de kabul edildi.

YASAK KONUSUNDA LİSELERE KENDİ KARARLARINI VERME HAKKI TANILIYOR

Tasarı, öğrencilerin okulda akıllı telefonlarının haricinde internete girebilen diğer cihazlarını da kapalı tutmalarını veya evde tutmalarını öngörüyor. "Pedagojik kullanım" ve engelli öğrencilerin eğitimi gibi haller yasak çerçevesinin haricinde tutuluyor. Öğrenciler okul yerleşkesinin haricinde bina dışındaki etkinlikler esnasında da telefonlarını kullanamayacak. Üç ile 15 yaş arasındaki öğrencilere dönük olan cep telefonu yasağı hususunda liselere ise kendi kararını verme hakkı tanınıyor. Buna göre, her lise yasakları kısmen veya bütünü ile uygulama hakkına sahip olacak.

ÖĞRETMENLER ŞİKAYETÇİYDİ

Fransa'da 12-17 yaş arasındaki her 10 öğrenciden dokuzunun akıllı telefon sahibi olması sebebiyle öğretmenler uzun zamandır söz hususu yasağın gelmesi için çağrı yapıyordu. Okullarda cep telefonu kullanımının engellenmesi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da seçim kampanyasında öne çıkan vaatleri içindeydi.

2010'DAN BERİ YASAK

Fransa'da 2010 senesinden beri sınıflarda akıllı telefon kullanımı yasak. Fakat gerçekleştirilen araştırmalar, birçok öğrencinin bu şarta uymadığını ortaya koyuyordu. Yeni kanun, yasağı okulun bütününe yayarken öğretmenlerin gerekli gördüklerinde öğrencilerin telefonlarına el koymasını da kolaylaştıracak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal