Fransa'da İki Bakanın Görevine Son Verildi

Fransa'da AB Bakanı Loiseau'nun görevinden istifa etmesinden sonra, Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Griveaux ile Dijital Gelişmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Mahjoubi'nin görevlerine son verildiği açıklandı.

27.03.2019-23:56 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-23:46) Fransa'da İki Bakanın Görevine Son Verildi

Fransa'da Avrupa Birliği Bakanı Nathalie Loiseau'nun görevinden istifa ettiğini açıklamasından sonra, Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Benjamin Griveaux ile Dijital Gelişmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Mounir Mahjoubi'nin görevlerine son verildiği duyruldu.

YAZILI AÇIKLAMA

Elysee Sarayı'ndan konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapıla açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Griveaux, Loiseau, Mahjoubi'nin görevine "son verdiği" ifade edildi.

İSTİFA EDECEĞİNİ İFADE ETMİŞTİ

Mahjoubi ve Griveaux'nun gelecek yıl düzenlenecek belediye seçimlerinde Paris Belediye Başkanlığına aday olması bekleniyor.  Griveaux, daha önce yaptığı açıklamada, Paris Belediye Başkanlığına aday olması halinde görevinden istifa edeceğini ifade etmişti.

LOİSEAU LİSTE BAŞI

Loiseau'nun, 26 Mayıs'ta düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmak için görevinden istifa ettiği açıklanmıştı. Loiseau, AP seçimleri için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kurucusu olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinin (LREM) liste başı adayı gösterildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal