Fransa'da Eylemcilere Daha Ağır Cezalar Geliyor

Fransa'da eylemcilere sert cezalar öngören yasal düzenleme Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından imzalanarak resmi gazetede yayımlandı.

11.04.2019-19:46 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-17:57) Fransa'da Eylemcilere Daha Ağır Cezalar Geliyor

Fransız basınının haberlerine göre, hükümetin sarı yeleklilerin eylemlerindeki şiddet olaylarını önlemek için hazırladığı ve eylemcilere sert cezalar öngören yasa tasarısı, Macron tarafından imzalamasının ardından resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ORTAYA ÇIKAN ZARARI EYLEMCİLER KARŞILAYACAK

Anayasa Mahkemesinin düşünce ve toplantı özgürlüğüne aykırı bulduğu, tehdit oluşturanların gösterilere katılmasının yasaklanması için valilere yetki veren madde tasarıdan kaldırıldı. İçişleri Bakanı Christophe Castaner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün yürürlüğe giren yasanın Fransızları şiddete karşı koruduğunu savundu. Hükümet tarafından yapılan düzenlemeye göre, gösterilerde maske takan protestoculara bir yıl hapis ve 15 bin avro para cezası verilebilecek. Eylemler sebebiyle ortaya çıkan zarar da eylemciler veya "şiddete başvuranlar" tarafından karşılanacak.

TEHLİKELİ MADDE TAŞIYANLARA HAPİS CEZASI

Yasa çerçevesinde polise gösteri öncesinde üst arama ve hakimlere adli kontrol altında bulunan kişilerin eyleme katılmasını yasaklama yetkisi verildi. Gösterilerde üzerinde tehlikeli maddeler taşıyan göstericilere 3 yıl hapis ve 45 bin avro para cezası verilebilecek.

"SAYGI DUYULMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM"

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, yaptığı açıklamada, yasa tasarısının ifade özgürlüğü ve barışçı toplanma hakkını kısıtlamaması gerektiğini ifade etmişti. Mijatovic, "Bu hassas durumda hükumet ve parlamenterlere, bu kısıtlamalardan kaçınması, diyalog, insan hakları ve temel özgürlüklere saygı duyması çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal