Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan ABD-İran Gerilimine İlişkin Açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD ile İran arasında yaşanan gerilimle ilgili, "Bu gerginlik son haftalarda yükseldi. Her türlü saldırıyı veya gerginliğin tırmanışını kınıyoruz. (Her iki tarafla) Diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz." dedi.

24.06.2019-20:43 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-20:39)

Macron, Marsilya'da Fransa, Portekiz, Malta, İspanya, İtalya, Cezayir, Libya, Fas, Moritanya ve Tunus Dışişleri Bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Akdeniz Forumu'ndan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"DİYALOG İÇERİSİNDE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"  

ABD ile İran arasında yaşanan gerginlikten endişe duyduğunu kaydeden Macron, Fransa'nın İran nükleer anlaşmasını desteklediğini anımsattı. Macron, "Bu gerginlik son haftalarda yükseldi. Her türlü saldırıyı veya gerginliğin tırmanışını kınıyoruz. (Her iki tarafla) Diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

G20 ZİRVESİ'NDE TRUMP İLE GÖRÜŞECEK  

Danışmanını geçen hafta İran'a gönderdiğini ve Japonya'da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini belirten Macron, bölgenin güvenliği için iki ülke arasındaki gerilim hakkında bir çözümün bulunması gerektiğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal