Fransa Cumhurbaşkanı Macron AB'yi Eleştirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği içinde bencil bir ulusalcılığın artığını ve Avrupa toprakları üstünde adeta bir sivil savaş durumun hakim olduğu uyarısında bulundu.

17.04.2018-20:28 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-20:20) Fransa Cumhurbaşkanı Macron AB'yi Eleştirdi

Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu genel kurulunda yaptığı konuşmada önemli açıklamlar yaptı. Macron, ‘Batı'da sivil savaş şekli yeniden ortaya çıkıyor, farklı görüşlerimiz, ulusal bencilliklerimiz beraber olmamızdan çok daha fazla elzem olma durumu kazanabiliyor. Dünyada geniş çaplı ayaklanmalarla karşı karşıya kaldığımız, büyük değişim ve dönüşümler isabetli cevaplar üretebilmek için bizden daha güçlü ve ikame edici değil tamamlayıcı bir egemenliğe gereksinim var" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu mensuplarının büyük bir kısmı, Macron'un konuşmasını alkışla karşıladı. Öte yandan, genel kurulda Macron’a itirazları olanlar da vardı.

İngiliz muhafazakar parlamenter Syed Kamall da bu isimlerden birisiydi: ‘Sizin kendi hedeflerinize ulaşmak için konuştuklarınızı, Avrupa Birliği genelinde seçmenlere dürüst bir şekilde aktarmak gerekiyor. Seçmenlere sizin görmek istediğiniz gibi Avrupa Birliği'nin daha fazla hakim olması durumunda üye devletlerin daha az egemen olacağını vurgulayarak belirtmek gerekiyor’ diye Macron’a ek yaptı.

Konuşmayı dinleyen basın mensuplarına göre, Macron'un reform isteği Avrupa Parlamentosu'nun gelecek zamanda ciddi bir şekilde tepkisiyle karşılaşacak.

İspanya gazetelerinden ABC, çalışanı gazeteci Enrique Serbeto durumla ilgili şu sözlerle "Bence Macron, bazı Avrupalı parlamenterlerin çekincelerinden kaynaklı reformları sadece Almanya'nın desteği ile yapamayacağının farkına vardı’ yorum getirdi.

Emmanuel Macron, konuşmasında Fransa’nın daha etkili kullanılması şartıyla Avrupa Birliği bütçesine olan katkı payını yükseltebileceğini açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, euro bölgesi para biriminde ve ekonomik birlik içinde değişim yapılması çağrısında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal