Fransa Başbakanı'ndan BM'ye Sarı Yelekliler Eleştirisi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, polis şiddeti olayları ile ilgili olarak, "Olayları aydınlatmak amacıyla BM'yi beklemedik." sözlerini kullandı.

07.03.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-09:33) Fransa Başbakanı'ndan BM'ye Sarı Yelekliler Eleştirisi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, polis şiddeti olayları ile ilgili olarak, "Olayları aydınlatmak amacıyla BM'yi beklemedik." sözlerini kullandı.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'in, sarı yelekliler eylemlerinde "polisin orantısız bir şekilde güç kullandığı belirtilen olaylara’’ ilişkin detaylı bir soruşturma talep etmesine tepki gösterdi.

Philippe, BFMTV televizyonunda, sarı yelekliler eylemlerinde söz konusu olan polis şiddetine ilşkin, "Olayları aydınlatmak amacıyla BM'yi beklemedik." ifadelerini aktardı.

Fransa’nın bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan ve bir şikayet durumunda gereğinin yapılması gerektiğini söyleyen Philippe, Bachelet'e eylemlerde polise karşı uygulanan şiddete de değinilmesi gerektiğini söyledi.

SORUŞTURMA TALEBİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI 

Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux da yaptığı açıklamada, Bachelet'in söz konusu soruşturmayı istemesini şaşırtıcı bulduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Fransa'da üç aydan fazladır hala sürmekte olan sarı yelekliler gösterileriyle alakalı olarak, "Aşırı güç kullanıldığı söylenen vakalar hakkındaki tüm raporlara ilişkin detaylı bir soruşturma talebinde bulunuyorum." demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal