Fransa, ABD'nin Yaptırım Kararını Eleştirdi

Fransa Dışişleri Bakanlığı ABD’nin İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’e yönelik alınan yaptırım kararından endişe duyduklarını ifade ederek kararı desteklemediklerini duyurdu.

02.08.2019-09:34 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-09:31) Fransa, ABD'nin Yaptırım Kararını Eleştirdi

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran ile ABD arasındaki krizin diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak,” Gerginliğin arttığı bu dönemde diplomatik kanalların açık kalması gerekir” ifadeleri yer aldı. ABD'nin İran Dışişleri Bakanı Zarif'e yönelik yaptırım kararını desteklemedikleri vurgulanan açıklamada, karardan endişe duyulduğu belirtilerek, “Fransa E3 ortağı Almanya ve İngiltere gibi, Amerika'nın İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i yaptırım listesine alma kararını endişeyle not etti ve bu kararı desteklemiyor" ifadeleri kullanıldı. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise Dışişleri Bakanı Zarif'e yönelik ABD'den gelen yaptırım kararına ilişkin ilk değerlendirmesinde, ABD'nin çocukça davrandığını belirterek,” Her gün ön şartsız müzakereye hazır olduklarını söylerken, Dışişleri bakanına yaptırım kararı almaktalar” şeklinde konuşmuştu. 

Yaptırım kararı sonrası Twitter'den bir mesaj paylaşan Cevad Zarif, “İran dışında mülküm ve çıkarım olmadığı için bu kararın ne benim ne de ailemin üzerinde bir etkisi var” demişti.
 
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal