Fouad Belkacem: Cihatçı Lider Belçika Vatandaşlığı Yitirdi

Suriye'ye düzinelerce cihatçı gönderen cihatçı Fouad Belkacem, Belçikalı vatandaşlığından çıkarılarak Fas'a tehcir edildi.

23.10.2018-17:21 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-17:18) Fouad Belkacem:  Cihatçı Lider Belçika Vatandaşlığı Yitirdi

Suriye'ye düzinelerce cihatçı gönderen cihatçı Fouad Belkacem, Belçikalı vatandaşlığından çıkarılarak Fas'a tehcir edildi. Anvers'teki temyiz mahkemesi, vatandaş olarak görevlerini ciddi şekilde yerine getirmediğine karar verdi. Belkacem, cihatçı İslami Devleti’ne katılan bir terör grubuna liderlik etmek suçundan 2015 yılında hapse atılmıştı. Belkacem, 9 Ekim'de İngiliz hapishanesinden serbest bırakılan radikal bir vaiz olan Anjem Choudary tarafından yönetilen bir grup olan İslam4UK'tan ilham aldığı belirtildi.

Diğer AB ülkelerine göre daha fazla Belçikalı, savaşmak için Suriye'ye gitmeye başladı. Avrupa'ya dönenlerin bazıları, 2015'teki Paris saldırılarına ve Mart 2016'daki Brüksel bombalamalarına katıldı. Zerkani ağı olarak bilinen bir başka grup, Paris'teki Molenbeek bölgesinden Paris saldırganı Abdülhamid Abaaoud ve Brüksel bombacısı Najim Laachraoui gibi cihatçıları işe aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal