Financial Times: Trump, Huawei Yüzünden Boris Johnson'a Çok Kızdı

Trump'ın, İngiltere'nin Çinli teknoloji şirketi Huawei'ye ülkenin 5G altyapısında hizmet sağlayacak olan yer verme kararı akabinde İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la tartıştığı öne sürüldü.

07.02.2020-11:15 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-11:10)  Financial Times: Trump, Huawei Yüzünden Boris Johnson'a Çok Kızdı

Yabancı haber kaynağının isimlerini vermediği Londra ve Washington'daki sorumlulara dayandırdığı haberine bakıldığında, Trump, geçen hafta İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la telefonda görüştü.

Huawei konusunda uyarılara kulak asmayan Trump, tepkisini sert bir dilde gösterdi. Görüşmenin "çok zor" geçtiği ve Trump'ın tavrının İngiliz sorumlularını şaşkına çevirdiği belirtildi.

Gazetenin ulaştığı İngiltere Başbakanlık Ofisi ise görüşmeyle alakalı daha evvel yayınlanan basın açıklaması haricinde ekleyecekleri bir şey olmadığını belirtti.

Daha evvel konuyla ilgili yayınlanan açıklamada, "Başbakan, piyasanın çeşitlendirilmesi ve az sayıda şirketin hakimiyetinin kırılması için benzer düşünen ülkelerin birlikte çalışmasının önemini vurguladı." şeklinde konuşulmuştu.

Beyaz Saray'da yorumda bulunmadı.

ABD'NİN HUAWEİ BASKISI

ABD, Huawei'yi Çin devletinin bir uzantısı olmak ve Çin istihbaratının sırlarını ele geçirmesiyle suçlayarak, güvenlik tehlikesi oluşturduğunu savunuyor.

Huawei'nin mobil ağ ürünlerinin kullanılmasının ABD'nin istihbarat paylaşımını kısıtlayabileceğine de ifade eden Washington, şirket donanımlarının kullanılmaması için ülkelere baskıda bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Çinli şirkete mobil ağlarda kısıtlı bir rol verme kararı veren İngiltere ise, Huawei'yi listeden çıkarmanın 5G'yi geciktireceğini ve maliyetin de kullancılar için yükseleceğini öne sürüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal