Filistinli Şehidin Tabutuna Türk Bayrağı Serildi

Gazze'de Türk bayrağı taşıdığı sırada İsrail askerleri tarafından şehit edilen Muhammed Şerif Bedvan son yolculuğuna uğurlandı. Bedvan'ın tabutuna da Türk bayrağı sarıldı.

21.07.2018-21:10 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-21:04) Filistinli Şehidin Tabutuna Türk Bayrağı Serildi

İsrail askerleri tarafından Gazze hudutundaki eylemlerde vurularak şehit düşen ve naaşı Türk bayrağına sarılarak son yolcuğuna uğurlanan 27 yaşındaki Muhammed Şerif Bedvan'ın akrabaları AA'ya açıklamalar yaptı.

TÜRK BAYRAĞINA SARILMAYI VASİYET ETMİŞTİ

Bedvan, Gazze hudutundaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" etkinlikleri kapsamında yapılan barışçıl eylemlere katılmak için evden her gidişinde ailesi, akrabaları ve arkadaşlarına şehit düştüğü zaman naaşının Türk bayrağına sarılmasını vasiyet ediyordu.

Şehidin amcasının oğlu İyhab Bedvan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Muhammed her deim şehit düştüğü zaman üstüne Türk bayrağı serilmesini isterdi." dedi.

"KEŞKE ERDOĞAN'I YÜZ YÜZE GÖREBİLSEM"

İyhab Bedvan, şehidin Türkiye'yi çok sevdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına hayran olduğunu söyleyerek, "Bana her zaman 'Keşke Türkiye'ye gidip Erdoğan'ı yüz yüze görebilsem' derdi." diye konuştu. Bedvan'ın başlangıcından beri gösterilere gittiğini ve her gidişinde Türk bayrağı açtığını söyleyen İyhab Bedvan, "Bir keresinde ona niçin devamlı Türk bayrağı taşıyorsun dediğimde bana 'Türkiye'yi ve cumhurbaşkanını çok seviyorum. Erdoğan adaletli biri, kutsallarımızı ve İslam'ı düşünen tek kişi' diye yanıt vermişti." ifadelerini kullandı.

İyhab Bedvan, şehidin devamlı olarak kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin davasının ve Filistinlilerin savunucusu olduğunu ifade ettiğini söyledi.

TÜRK BAYRAĞI VE ERDOĞAN'IN POSTERİNİ TAŞIYORDU

Gazze hudutundaki eylemler esnasında Filistinliler zaman zaman Türk bayrağı yada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal