Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Kanada Çöplerini Geri Almazsa Kendi Plajlarına Dökeceğim

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, çöpünü geri almaması durumunda Kanada’ya savaş ilan edeceğini söylemesinden birkaç gün sonra bu çöpleri Kanada’nın plajlarına dökme tehdidinde bulundu.

29.04.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-14:47)

Filipinler ile Kanada arasındaki resmen bir ‘çöp savaşı’ yaşanıyor.

Davao City’de konuşma yapan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Kanada’nın kendilerine ‘çöplük' gibi davranmasını asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Tüm çöplerin hemen geri alınması çağrısı yapan Duterte, “Bir çöplük muamelesi görüyoruz. Onlara bir gemi hazırlamalarını ve çöplerini geri almalarını söylüyorum. Eğer çöplerinizi kabul etmezseniz, hepsini o güzel plajlarınıza boşaltacağım” sözlerini aktardı.

Kanadalı özel bir şirket, 2013-2014 seneleri arasında Manila limanına toplam 2450 ton çöp taşıyan 103 adet konteyner bıraktı.

KANADA ÇÖPLERİN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLECEK PLASTİKLER OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Konteynerlerin üzerinde ‘geri dönüştürülecek plastikler’ yazmasına rağmen Filipinli yetkililer tarafından yapılan inceleme neticesinde çöplerin geri dönüştürülemeyeceği sonucuna varıldı. Yetkililer, kargodan sorumlu şirketin gerekli izinlere sahip olmadığını bildirerek çöpün yasa dışı olduğunu belirtti.

Duterte, geçtiğimiz hafta Manila limanına bırakılan çöpünü geri almaması durumunda Kanada'ya savaş açacaklarını duyurdu.

Kanada hükümeti, sorunu çözmek amacıyla ellerinden geleni yaptığını söylemesine karşın henüz belli bir söz vermiş değil.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal