Fed Başkanı Powell, Faiz İndiriminin Trump'ın Yönergesi İle Olduğu İddialarını Yalanladı

Federal Rezerv Başkanı (Fed) Jerome Powell, ABD Merkez Bankasının aldığı faiz indirme kararının, Başkanı Donald Trump'ın kendilerine verdiği yönerge üzerinden yapıldığı iddialarını yalanladı.

01.08.2019-00:31 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-00:24) Fed Başkanı Powell, Faiz İndiriminin Trump'ın Yönergesi İle Olduğu İddialarını Yalanladı

Federal Rezerv Başkanı (Fed) Jerome Powell, ABD Merkez Bankasının gösterge faiz oranını düşürmekle sorumlu olmadığını açıkladı.

SORULARI CEVAPLADI

Powell, ABD Merkez Bankasının aldığı faiz indirme kararının, Başkan Donald Trump'ın kendilerine verdiği direktif üzerinden yapıldığı spekülasyonlarına cevap verdi.

FED BAŞKANI POWELL ŞU İFADELERİ KULLANDI:

“Şunu açıklığa kavuşturayım. Bu indirim uzun bir oran indiriminin başlangıcı değil. Bunun sadece bir veya bunun gibi bir şey olduğunu da söylemedim. Biz siyasi düşünceleri asla dikkate almayız. Bunun için görüşmelerimizde yer yok. Bağımsızlığımızı kanıtlamak için para politikası uygulamıyoruz. Yasal hedeflerimize mümkün olduğunca yaklaşmak için hareket ediyoruz. Her zaman yapacağımız şey de bu.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal