Fas: Filistinliler, ABD'nin Sözde Barış Planını Kabul Etmek Zorunda Değil

Fas Dışişleri Bakanı, "Filistinlilerin ABD planını zorla kabul etmesi gerekmediğini" söyleyerek, ülkelerinin bu hususta Filistin vatandaşına destek çıkacağını belirtti.

05.02.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-11:11) Fas: Filistinliler, ABD'nin Sözde Barış Planını Kabul Etmek Zorunda Değil

Parlamentonun üst kolu Danışmanlar Meclisinde Dışişleri, Sınırlar, Ulusal Savunma ve İşgal Altındaki Bölgeler Komisyonu'nda söz alan Fas Dışişleri Bakanı, "Bir girişim (ABD'nin sözde barış planı) söz konusu. Bunun olumlu olduğunu ve ilk defa iki devletli çözümden bahsettiğini söylememiz gerek. Filistinlilerin bu girişimi zorla kabul etmesi gerekmiyor. Tavırlarını ifade etmek hakları ve Fas da onları bu konuda destekleyecektir." ifadelerini kullandı.

Meclis mensuplarından birinin, Fas'ın sözde barış planında gösterdiği tutumu eleştirmesi ve Filistin'in "Fas'ın öncelikli meselesi" olduğu doğrultusundali sözleri akabinde Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, "Fas'ın öncelikli meselesi Batı Sahra meselesidir. Filistinlilerden çok Filistinli olmamız gerekmez." şeklinde konuştu.

Burita, Filistin idaresinin, Fas'a sözde barış planındaki tutumundan dolayı teşekkür ettiği bir halde, kendilerinden daha kuvvetli bir tutumun beklenmemesi zaruriyetini belirtti.

ABD'NİN PLANI

Trump, 28 Ocak'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da beraber gerçekleştirdği basın görüşmesinde, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını halkoyuna duyurmuştu.

Sözde barış planı boyutunda, Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak sayılacağını aktaran Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin hükümeti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu öne sürmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal