Faili Belli: Venezuela Yeniden Karanlığa Gömüldü

Venezuela, güne bir kez daha elektriksiz uyandı. Ülke genelinde tatil ilan edilirken Maduro yönetimi, muhalefeti sabotaj yapmakla suçladı.

27.03.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-10:18) Faili Belli: Venezuela Yeniden Karanlığa Gömüldü

Pazartesi öğleden sonra, Nicolas Maduro Hükümeti tarafından saldırı olarak tanımlanan arıza ülkenin 24 eyaletinin çoğunu birkaç saat boyunca elektriksiz bıraktı. Gecele saatlerinde hizmet kademeli olarak verildikten sonra elektirkler tamamen gitti. Salı sabahı ülkenin büyük bir bölümünde hala güç kaynağı olmadığı için bir günlük tatil ilan edildi.

HABERLEŞME BAKANI: SALDIRIYA UĞRADI

Haberleşme Bakanı Jorge Rodriguez, Venezuela enerjisinin yaklaşık yüzde 70'ini sağlayan en büyük hidroelektrik santral Guri barajının trafosuna yeni ve büyük bir saldırısı gerçekleştiğini duyurdu. Rodriguez, arıza hakkında detay vermekten kaçınırken üç iletim hattının etkilediğini aktardı. Rodriguez saldırıların Venezuela halkının huzuruna karşı yapıldığını belirtti.

 

GUAİDO: HATLARDA YANGIN ÇIKTI

Kendisini “Geçici Devlet Başkanı” ilan eden Juan Guaido ise kesintinin yüksek gerilim hattındaki bir yangının sonucu olduğunu iddia etti. Guaido ayrıca, sosyal medya üzerinden, “Bu krizdeki sorumluluğu üstlenmemek için yalan söylüyorlar. Milli elektrik altyapısında kalan bölümler de risk altındadır” notunu paylaştı.  

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal