Eski Afganistan Devlet Başkanı Karzai: ABD ile Rusya'nın Ortaklığı Afgan Barışını Olumlu Etkileyecek

Eski Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD ve Rusya arasındaki işbirliğinin Afganistan barışını nasıl etkileyeceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

26.04.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-09:53) Eski Afganistan Devlet Başkanı Karzai: ABD ile Rusya'nın Ortaklığı Afgan Barışını Olumlu Etkileyecek

Eski Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, "Afganistan'da barış yolunda ABD ile Rusya'nın işbirliğine girişmesinin pozitif sonuçlar sağlayacağını umuyorum. Burada Çin'in de sürece dahil olduğu görülüyor. ABD, Rusya ve Çin temsilcileri arasında yarın Moskova'da bir toplantı düzenlenecek. Bu çok iyi bir fırsat" dedi.

Karzai, Afganistan'da devlet başkanlığı seçimlerinden ziyade öncelikle barışın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşmeler yapan Karzai, yaptığı açıklamada, barışın başkanlık seçimlerinden daha önemli bir konu olduğunu ifade ederek, "Önce barış. Afganistan'da şu anda ilk önceliğimiz barış. Ülkede barış ve istikrarı sağladığımızda seçimleri de olması gerektiği gibi gerçekleştirebiliriz" dedi.

'ABD VE RUSYA'NIN ÇABALARINDAN MEMNUNUZ'

ABD ve Rusya'nın son dönemdeki barışa yönelik sarfettikleri çabalardan oldukça memnun olduklarını söyleyen ve söz konusu çabaların başarıya ulaşmasını görmeyi istediğini belirten Karzai, "Afganistan'da barış yolunda ABD ile Rusya'nın bir tür işbirliğine girişmesinin pozitif sonuçlar doğuracağını umut ediyorum. Burada Çin'in de sürece dahil olduğunu görüyoruz. ABD, Rusya ve Çin temsilcileri arsında yarın Moskova'da bir toplantı gerçekleşecek. Bu çok iyi bir işaret" sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal