Eski ABD Başkanı Obama'nın İran'la 19 Kez Görüşme Talebinde Bulunduğu İddiası

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, 'eski ABD Başkanı Obama'nın 19 defa görüşme talebinde bulunduğunu fakat hükümetin cevap verme yetkisinin olmadığını' söylediği iddia edildi.

14.05.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-11:51)

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin siyasetçilerle düzenlediği görüşmeye katılan reformist politikacı Hamid Rıza Celalipur, ülkenin resmi yayın organlarından İran Gazetesi ve resmi haber ajansı IRNA'da yayınlanan yazısında, Ruhani'nin basında yer almayan konuşmasına ilişkin detaylara değindi. 

Celalipur, Ruhani'nin toplantıda petrol satışı hakkında, "Bütçede günlük 1.5 milyon varil petrol satışı öngörüldü fakat şimdi petrol satışına ilişkin temel bir problemle karşı karşıyayız. Petrokimya ve maden ürünlerinin satışında da sorunlar var. Temel gıda ürünlerine ilişkin olarak da sorunlar çıkıyor. Ülkede sadece maaşlar bir ayda en az 310 milyar tümen (yaklaşık 80 milyon dolar) tutuyor. Banknot basarak sorunları çözemeyiz. Hepimiz bu gerçeğe dikkat etmeli ve yalnızca slogan atmamalıyız" ifadelerinde bulunduğunu belirtti. 

İRAN OBAMA'NIN TALEBİNE YANIT VEREMEDİ İDDİASI

Ruhani'nin, hükümetin yetki tartışmasına ilişkin olarak yeterli yetkiye sahip olmadığını söylediğini aktaran Celalipur, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, "Çözüm yolunun ne olduğuna bakmalıyız ve bu konuda hükümetin ne kadar yetki sahibi olduğuna dikkat etmeliyiz. Hükümet dış siyasette ne kadar yetkiye sahiptir? Eski ABD Başkanı Barack Obama, 19 defa görüşme talebine bulundu fakat hükümetin cevap verme yetkisi yoktu" sözlerini kullandığını da aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal