Esed Rejimi 6 Ayda Bin 500'den Fazla Varil Bombası Kullandı

SNHR, Suriye'de Esed rejimi kuvvetlerinin bu senenin ilk yarısında muhaliflerin idaresindeki bölgelerde bin 583 kez varil bombası kullandığını belirtildi

04.07.2019-14:55 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-14:50)

Esed rejimi ve destekçisi Rusya,  2019 yılının ilk yarısında  toplam 43 kez de misket bombası kullandı.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye'de Beşşar Esed rejimi kuvvetleri ve destekçisi Rusya'nın bu senenin ilk yarısında muhaliflerin idaresindeki bölgelere gerçekleştirdiği saldırılarda bin 583 kez varil bombası, 43 kez de misket bombası kullandığını tespit ettiklerini belirtti.

SNHR'nin raporuna göre, Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim kuvvetleri, muhaliflerin idaresindeki sivil yerleşimlere bu yılın ocak-haziran aylarında gerçekleştirdikleri saldırılarda bin 583 kez varil bombası kullandı.

Varil bombası saldırılarında 7'si çocuk, 13'ü kadın olmak üzere toplam 43 sivil yaşamını yitirdi.

SİVİL YERLEŞİMLERE MİSKET BOMBASIYLA SALDIRDILAR  

Esed rejimi ve Rusya da aynı dönemde sivil yerleşimlere düzenlediği bazı saldırılarında misket bombası kullanıldı. Rejim kuvvetleri41, Rusya ise toplam iki defa Hama ve İdlib illerine misket bombasıyla saldırdı. Bu saldırılarda 8 çocuk, 8 kadın olmak üzere toplam 38 sivil hayatını kaybetti.

Diğer yandan rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne 6 ay içerisinde bir kez de kimyasal silah saldırı yaptığı belirlendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal