Ermenistan'da Seçimlerin Galibi Olan Paşinyan Başbakan Olarak Atandı

Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Sarkisyan, seçimlerden birinci çıkan Paşinyan'ı başbakan olarak atadı.

14.01.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-17:41) Ermenistan'da Seçimlerin Galibi Olan Paşinyan Başbakan Olarak Atandı

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yayınlanan açıklamaya göre, Sarkisyan, başbakanlık vazifesini vekaleten üstlenen Paşinyan'ı resmen atayan kararnameyi imzaladı.

Ermenistan Anayasası'na göre, Cumhurbaşkanı, milletvekili seçimlerinin ardından mecliste çoğunluğu sağlayan partinin başbakan adayını atama yoluyla vazifeye getiriyor.

Ermenistan'da aralık ayında gerçekleştirilen geçici seçimlerde Paşinyan'ın partisi "Toplumsal Sözleşme" liderliğindeki "Benim Adımım" ittifakı, oyların yüzde 70,4'ünü alarak birinci olmuştu.

Paşinyan'ın ittifakı haricinde, yüzde 8,2 oy alan iş adamı Gagik Tsarukyan önderliğindeki Müreffeh Ermenistan Partisi ve yüzde 6,3 ile Edmon Marukyan liderliğindeki Parlak Ermenistan Partisi meclise girebilmişti.

Daha önce iktidarda olan eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Cumhuriyetçi Partisi yüzde 4,7, Taşnak partisi ise yüzde 3,9 oy alarak baraj altında kalmış ve meclise girememişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal