Erkeklerin Yayılarak Oturmasını Engelleyen Sandalye Tasarımına Ödül

İngiltere'de feminist bir tasarımcı, erkeklerin kamusal alanda "yayılarak" oturmasını önleyen sandalye tasarımıyla ödül aldı.

18.07.2019-16:25 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-16:22) Erkeklerin Yayılarak Oturmasını Engelleyen Sandalye Tasarımına Ödül

İngiltere'de feminist bir tasarımcı, erkeklerin kamusal alanda "yayılarak" oturmasını önleyen sandalye tasarımıyla ödül aldı.

Brighton Üniversitesi tasarım bölümü öğrencisi Laila Laurel'in Instagram'da görüntülerini paylaştığı sandalyesi, bazı kullanıcılar tarafından "kadınların sık sık maruz kaldığı bir cinsiyetçilik formuna yaptığı gönderme" sebebiyle övgü alırken bazı erkeklerin tepkisini topladı.

Laurel'ın erkek sandalyesi tasarımı üçgen biçiminde ve dizleri birleştirmeye zorluyor. Aynı tasarımın bir de kadın versiyonu var. Bu sandalyedeki ek parça, dizlerin birleşmesini önlüyor ve kadınları "yayılarak" oturmaya zorluyor.

Laila Laurel, bitirme ödevi olarak tasarladığı "Erkeklerin yayılma problemine bir çözüm" başlıklı sandalye projesi için, "Projem çok ciddiye alınmamalı. Fakat kadınların gündelik hayatarında karşılaştıkları bir peobleme eğlenceli fakat bir o kadar da gerçekçi bir yaklaşım getirmek istedim" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal