Efsanevi Boksör Muhammed Ali'nin Adı Yaşatılacak

Spor dünyasında 'tüm zamanların en büyüğü' olarak bilinen ve 2016 senesinde 74 yaşında yaşamını yitiren efsanevi boksör ve ünlü ırkçılık karşıtı Müslüman aktivist Muhammed Ali'nin adı memleketi Kentucky'deki havalimanına verilecek.

17.01.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-09:11) Efsanevi Boksör Muhammed Ali'nin Adı Yaşatılacak

Spor dünyasında 'tüm zamanların en büyüğü' olarak bilinen ve 2016 senesinde 74 yaşında yaşamını yitiren efsanevi boksör ve ünlü ırkçılık karşıtı Müslüman aktivist Muhammed Ali'nin adı memleketi Kentucky'deki havalimanına verilecek.

KARAR VERİLDİ

Amerikan medyasına göre, Ali'nin memleketi Kentucky'ye bağlı Louisville Yerel Havalimanı Yönetim Kurulu geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri toplantıda tesisin ismini 'Louisville Muhammed Ali Uluslararası Havalimanı' olarak değiştirme kararı verdi.

'ALİ, ASLA MEMLEKETİNİ UNUTMADI'

Muhammed Ali'nin eşi Lonnie Ali tarafından yapılan açıklamada, söz konusu isim değişikliğinden dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, 'Ali, bir dünya vatandaşı olmasına rağmen asla memleketini unutmadı.' şeklinde konuştu.

KARAR DOĞUM GÜNÜNDEN 1 GÜN ÖNCE GELDİ

Havalimanının yönetim kurulu ise bu değişikliğin bir seneden uzun süredir yapılan çalışmanın sonucu olduğunu belirtti. Söz konusu karar, Muhammed Ali'nin doğum gününden bir gün önce verildi. Efsanevi boksör hayatta olsaydı bugün 77 yaşına girecekti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal