Dünya Diken Üstünde! Her An Nükleer Savaş Çıkabilir

ABD merkezli bir dergi dünya için korkutucu bir haber geçti. Habere göre dünyada her an tesadüfen bir nükleer savaş çıkabilir. Bunun sebebi devletlerin izleme ve keşif sistemlerinin nükleer ve nükleer olmayan silahları ayırt edememesi.

16.08.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 16.08.2018-10:48)

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Rusya, ABD veya Çin'in tesadüfen dünya genelinde nükleer savaş çıkarabileceklerini yazdı.

Derginin haberinde, dünya devletlerinin daha önce sahip oldukları izleme ve keşif sistemlerini yalnızca nükleer balistik füze atılışlarını izlemek için kullandığını, şimdiyse aynı sistemlerin nükleer olmayan başlıkların izlenmesinde de kullanılmaya başladığının altını çizerek, sistemlerin nükleer ve nükleer olmayan silahları tesadüf eseri karıştırabileceği ve bunun karşı tarafın saldırmasına neden olabileceği vurgulandı.

‘AYNI YERLERE KONUŞLANIYOR'

Sputnik'te yer alan habere göre devletlerin rakiplerini şaşırtmak amaçlı nükleer ve nükleer olmayan silahları ayı yerlere koyabileceği söylenen haberde, örneğin Rusya'nın nükleer başlıklı balistik füzeleri taşıyan denizaltılarını, sıradan silahlarla donatılan denizaltılarla aynı yerlere koyduğu bildirildi.

‘İZLEME UYDULARI YETERSİZ'

Global nükleer savaşın çıkması için diğer bir sebebin de takip için askeri uyduların eksikliği, ayrıca eskiyen sistemlerin devreden çıkarılması olduğu söylenen haberde, ABD'de şu anda hem nükleer, hem de nükleer olmayan füzelerin atılmasını izlemek üzere Advanced Extremely High Frequency uydusundan yalnızca 4 tane hazırlandığı, bu sayının şimdiki koşullarda son derece yetersiz kaldığı bildirildi.

Bu problemin çözülmesi için devletlerin nükleer ve nükleer olmayan silahları ayırması veya nükleer başlıkları izleyebilecek, fakat normal başlıklara tepki vermeyecek özel uyduların yapılması gerektiği söylenen haberde, fakat yüksek maliyet sebebi ile böyle bir çözümün olmasının de zor olduğuna dikkat çekildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal