Donald Trump'tan İran Açıklaması

G-20 zirvesi için Japonya'da bulunan ABD Başkanı Trump'ın yaptığı ikili görüşmelerde, ABD-İran geriliminin de masaya yatırıldığı kaydedilirken, Trump'ın "Acelemiz yok, umarım bir sonuç verir." açıklaması yaptığı öğrenildi.

28.06.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-19:36)

Japonya'da düzenlenen G-20 Zirvesierçevesinde Japonya, Hindistan ve Almanya başbakanları ile ayrı ayrı görüşen ABD Başkanı Donald Trump'ın ajandasında ikili ticari ilişkiler ve İran konusu ön plana çıktı.

ABD Başkanı Trump, Osaka'da sırasıyla Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmeler yaptı.

İlk olarak Japonya Başbakanı Abe ile görüşen Trump, Japon otomobil firmalarının ABD'deki yatırımlarını takdir ettiğini ifade ederek, ABD-Japonya ticari ilişkilerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Trump, Japonya'nın ABD'den alacağı muhtemel silahlarla ve askeri ilişkilerle ilgili de görüşeceklerini aktardı.

"KESİNLİKLE ZAMAN BASKISI YOK" 

Ayrıca zirve boyunca İran ile ilgili konuları da ele alacaklarını kaydeden Trump, "Acelemiz yok, zamanı istedikleri gibi kullanabilirler. Kesinlikle bir zaman baskısı yok. Umarım bir sonuç verir. Sonuç verirse çok iyi, vermezse ne olacağını zaten duyacaksınız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Beyaz Saray, Trump'ın Abe ve Modi ile üçlü bir görüşme gerçekleştirdiğini, görüşmede "İndo-Pasifik bölgesinin serbest ve açık bir bölge" olması konusunda üç ülkenin mutabık olduğunu ve bu ülkeler arasında donanma alanında güçlü bir iş birliği bulunduğunu yazılı bir açıklamayla bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal