Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Pompeo S-400 Meselesini Görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo arasındaki gerçekleştirilen toplantıda Suriye ve S-400 konularının görüşüldüğü belirtildi.

04.04.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-09:11) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Pompeo S-400 Meselesini Görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yardımcısı Robert Palladino, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki görüşme hakkında açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada, "Bakan Pompeo, Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin halen sürmekte olan müzakereler konusunda desteğini belirtti. Diğer yandan bölgede Türkiye'nin tek taraflı bir askeri hareketinin olası yıkıcı sonuçları hakkında uyarıda bulundu." sözleri aktarıldı.

ABD S-400’LER HAKKINDA ENDİŞELİ

Pompeo'nun Türkiye'de tutuklu bulunan bazı Amerikan vatandaşları hakkında da konuştuğu belirtilen açıklamada, "Bakan Pompeo ayrıca Türkiye'nin Rusya'dan olası S-400 füze sistemi alması hakkındaki endişesini aktardı. Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki potansiyel ekonomik fırsatlar da görüşmede masaya yatırıldı." ifadeleri aktarıldı.

Bakan Çavuşoğlu, NATO'nun 70. yılı dolayısıyla bugün düzenlenecek olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak amacıyla Washington'da bulunuyor. Çavuşoğlu'nun Washington temasları çerçevesinde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile de yarın bir görüşme düzenlemesi bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal