Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Terör Saldırıları Bize Tehdidin Büyüklüğünü Gösteriyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, son dönemde düzenlenen terör saldırıları hakkında, "Yeni Zelanda, Sri Lanka’da, ABD’deki cami saldırısı ve Avrupa’daki terör saldırıları, bize tehdidin büyüklüğünü hatırlatıyor." dedi

18.05.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-17:03)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son dönemde gerçekleşen terör saldırıları hakkında, "Yeni Zelanda ve Sri Lanka’da yapılan terör saldırıları, ABD’deki cami saldırısı ve Avrupa’daki benzerleri bize tehdidin büyüklüğünü hatırlatıyor." ifadesinde bulundu

Çavuşoğlu Finlandiya'nın başkenti Helsinki kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 129'uncu Toplantısı'nda heyet başkanlarının katıldığı oturumda konuşma aldı.

Söz konusu toplantının son yedi senede kazanılan başarılardan övünç duyma ve bugünün yeni zorluklarını değerlendirme imkanı tanıdığını belirten Çavuşoğlu, "Bu zorlukların üstesinden ancak birlik, kapsayıcılık, diyalog ve kapsamlı stratejik vizyon ile gelebiliriz." şeklinde konuştu.

'DİYALOG KANALLARINI AÇIK TUTMALIYIZ'  

Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın toplantı doğrultusunda hazırladığı rapor hakkındaki değerlendirmesinde şunları aktardı:

"Genel Sekreterin Avrupa'da yeni bir ayrım çizgisi oluşturulmasından kaçınılması gerektiği noktasındaki tutumunu destekliyorum. Üye devletlerin eşit hak ve yükümlülüklerine yapılan vurgu, mevcut çıkmazın üstesinden gelmek için doğru bir yaklaşımdır. Bölünme ve dışlama, yalnızca son yedi senede kazandıklarımızı baltalayacaktır. Diyalog kanallarını açık tutmalı ve kurumumuzun bütünlüğünü korumalıyız."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal