Depremin Ardından Tsunami Vurdu! Yüzlerce Ölü Var!

Endonezya'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde can kayıpları artmaya devam ediyor. Depremin ardından tsunaminin de vurduğu Endonezya'da 384 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

29.09.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 29.09.2018-11:23) Depremin Ardından Tsunami Vurdu! Yüzlerce Ölü Var!

Endonezya'nın Sulawesi Adası’nda olan 7,5 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında meydana gelen tsunami sebebiyle ölü sayısının 384'e çıktığı duyuruldu.

Associated Press'in Ulusal Afet Ajansı Yönetimi'ndeki kaynaklardan aldığı bilgilere göre (BNPB) adanın Orta Sulawesi eyaletinde olan depremde şimdiye dek 384 kişi hayatını kaybetti.

Can kayıpları ve yaralı sayısı ile alakalı bilgilerin yalnızca eyaletin başkenti Palu’yu içine aldığını söyleyen Nugroho, Donggala bölgesinden şimdiye kadar bir bilgi gelmediğini ve ölü sayısının yükselmesinden endişe duyulduğunu söyledi.

ELEKTRİK VE İNTERNET HATLARI KESİLDİ

Bölgede elektrik ve internet hatlarındaki aksama sebebiyle iletişimde de problem yaşadıklarını söyleyen Nugroho, bin 400 kişilik arama kurtarma biriminin bölgede çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Öte taraftan görevliler, Palu’daki Mutiara SIS Al-Jufrie Havalimanı'nın uçuş pistinin 500 metrelik bölgesinde hasar görmesinden sebeple yardım ulaştırmada kullanılabilir halde olan 2 bin metrelik bölge için daha uygun uçakların kullanılacağını açıkladı.

TSUNAMİ DALGALARI VURDU

Donggala bölgesinin 27 kilometre kuzeydoğusunda yerin 10 kilometre derinliğinde olan 7,7 büyüklüğündeki depremin sonrasında Donggala ve Paulo şehirlerini 3 metre yüksekliğe dek tsunami dalgaları vurdu.

Lombok Adası'nda temmuz sonu ve ağustos ayında 6,3 ile 6,9 ve 7 büyüklüğünde depremler olmuş, 450 binden çok insanı etkileyen depremlerde 563 insan yaşamını yitirmişti.

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak isimlendirilen deprem ve volkan kuşağında olan Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te 9,1 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında meydana gelen tsunami neticesinde bölgedeki diğer devletleri de içine alan geniş bir bölgede 230 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal