Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ziyaretinde Alman Polisinden Skandal!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretleri sırasında görev yapan iki polisin görev takma adı olarak NSU terör örgütünün elebaşlarının adlarını kullandığı ortaya çıktı. Polisler görevden alınırken, olayla alakalı soruşturma açıldı.

28.09.2018-16:11 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-16:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ziyaretinde Alman Polisinden Skandal!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya gezisi esnasında vazife yapan iki polis memurunun NSU cinayetlerinin faillerinden Uwe Böhnhardt'ın adını görev takma ismi olarak kullandığı meydana çıktı. Polisler hakkında soruşturma açıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin gezisi için vazifelendirilen Saksonya Eyalet Emniyet Teşkilatı'na üye iki polis memurunun takma ad olarak Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü mensubu Uwe Böhnhardt'ın ismini kullandıkları tespit edildi.

İSİMLERİ LİSTEDE YAZIYORDU

Dresden Emniyet Müdürlüğü söz hususu takma isimle göreve katılan polis memurlarının ad listesinde denk gelindiğini duyurdu. Durumun Berlin polisinin dikkatini çektiği ve görevden alınan iki polis memuru için disiplin soruşturması açıldığı belirtildi.

"BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI"

Saksonya Eyalet Emniyet Teşkilatı Başkanı Petric Kleine Focus, 'Online' isimli internet haber sitesinde yayımlanan açıklamasında "Söyleyecek kelime bulamadığını, bu fütursuzca davranışın kabul edilemeyeceğini ve büyük hayal kırıklığı yaşadığını" söyledi.

NSU TERÖR HÜCRESİ NEDİR?

NSU terör örgütü 2011 senesinde ortaya çıkarılmıştı. Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschäpe üçlüsü 8 Türk, bir Yunan ve bir Alman polis memurunun katledilmesinden sorumlu tutuluyor. Böhnhardt ve Mundlos cinayetlerinin meydana çıkmasından kısa bir zaman sonra intihar etmişti. Örgütün hayatta kalan tek sanığı Zschäpe ise yargılandığı davada müebbet hapse mahkûm edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal