Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapıları Açarız" Tepkisine AB'den İlk Yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sınırı açarız" tepkisine AB'den cevap geldi. AB "Söz verdiğimiz 6 milyar euroluk fonun bugüne dek 5,6 milyar euroluk bölümünü verdik. Daha fazlası için diyaloğa açığız." dedi.

06.09.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-09:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapıları Açarız" Tepkisine AB'den İlk Yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalarda Suriye mültecileri ile alakalı şunları söylemişti:

-"Suriye'de Güvenli Bölge kurulmadığı takdirde kapıları açmak mecburiyetinde kalabiliriz. Bunu ABD'li dostlarımızla beraber yapmamız daha uygun olur. Avrupa söz verdiği yardımları yapmadı."

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN (AB) İLK TEPKİ GELDİ

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Natacha Bertaud geride bıraktığımız hafta AB ve Türkiye arasında yapılan temaslarda her iki tarafın da yapılan göç anlaşmasına bağlı olacağını teyit ettiğini anımsatarak "İyi niyetlerle bu anlaşma temelinde Türk ortaklarımızla hareket edebileceğimize olan güvenimiz sürüyor." dedi.

5,6 MİLYAR EURO AKTARDIK

"AB söz verdiği yardımları vermedi" ifadesi ile alakalı olarak da Bertaud şunları kaydetti:

"Sığınmacılar için 2015 senesinde Türkiye'de kurulan tesislere destek vermeyi sürdürüyoruz ve bu desteğimiz Türkiye'de olan sığınmacıların hayat şartlarına ve güvenliğine önemli düzeyde katkıda sunuyor. Bu alana ayrılan 6 milyar euroluk fonun bugüne dek 5,6 milyar euroluk kırmını aktardığımızı anımsatmak isteriz. Geri kalan bölüme da kısa zaman içinde aktarılacak."

DAHA FAZLASI İÇİN DİYALOĞA AÇIĞIZ

Sözcü üstünde anlaşılmış olan bu miktarın haricindeki talepler hususunda diyaloğa her daim açık olduklarını sözlerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal