Conte: NATO, Bir Siyasi Platform Olarak Rolünü Kaybetmemeli

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Roma'daki Villa Doria Pamphili'de ağırladığı Alman mevkidaşı Angela Merkel ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. İki lider, yemek öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

12.11.2019-09:03 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-09:05)

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Roma'daki Villa Doria Pamphili'de misafir ettiği Alman mevkidaşı Angela Merkel ile çalışma yemeğinde bir toplantı gerçekleşti. İki lider, yemek öncesi ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ülkesiyle Almanya arasındaki ilişkilerin çok iyi seviyede olduğunu belirten Conte, iki hükümet arasındaki ilişkinin Avrupa'yı yeniden canlandıracağını bildirdi.

NATO'nun önemine vurgu yapan Conte, şunları söyledi:

"NATO bizim için uluslararası politikanın önemli bir ayağı olmaya devam ediyor. Londra'daki bir sonraki NATO zirvesi, güçlü şekilde ihtiyaç duyduğumuz transatlantik diyaloğun saflarını yeniden kurmak için bir fırsat olacak. Amaç birliği içinde hareket etmeliyiz. Hafızam beni yanıltmıyorsa tarihin bu en uzun ömürlü, en güçlü askeri ittifakını etkili bir şekilde yönetmeliyiz. NATO, bir siyasi platform olarak rolünü kaybetmemeli."

Merkel ile Suriye’yi de bir arya geleceklerini, Suriye'de siyasi çözüme inandıklarını vurgulayan Conte, "Suriye’nin kuzeydoğusundaki durumu sorumlulukla ele alacağız. Ateşkesi uygulamak ve terörle ortak mücadele etmek önemlidir. Türkiye’nin güvenlik endişelerini anlıyoruz ancak Türkiye, DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu ve NATO üyesi sorumluluklarıyla bu bölgenin istikrarını sağlamak için rol oynamalı." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal