Çipras Anlaşmayı Açıkladı! Makedonya'nın Adı Değişti

Uzun yıllardın Makedonya ile Yunanistan arasında problem olan Makedonya'nın ismi konusunda iki ülke anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre ülkenin resmi adı Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olacak.

13.06.2018-11:53 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-11:46) Çipras Anlaşmayı Açıkladı! Makedonya'nın Adı Değişti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Makedonya ile "ad problemi" üzerinde bir anlaşma sağladıklarını açıkladı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Makedonya hükümeti ile gerçekleştirilen temaslar neticesinde Makedonya'nın adının "Kuzey Makedonya Cumhuriyeti" manasına gelen "Republika Severna Makedonija" olarak değiştirileceğini duyurdu.

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Makedonya ile Yunanistan arasındaki ad problemi için "Kuzey Makedonya Cumhuriyeti" adı üzerine anlaşma sağladıklarını duyurdu.

Başbakan Çipras, Makedon Başbakan Zoran Zaev ile yaptıkları telefon konuşmalarının sonrasında sağlanan anlaşma ardından Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ile görüştü.

Çipras, "Kısa bir zaman önce, eski Yugoslavya Cumhuriyeti Makedonya (FYROM) Başbakanı ile bizi uzun senelerdir sıkıntıya düşüren bir hususta anlaşma sağladık. Yunanistan'ın tüm koşullarını ve 'milli çizgi' dediğimiz kapsamı karşılayan güzel bir anlaşmaya vardık." ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın tüm mecralarda kullanılacak bir ad ve anayasal değişikliği de kapsadığını söyleyen Çipras, "Komşumuz, anayasadaki ülke adını da değiştirmek üzere anayasa değişikliği yapacak." biçiminde konuştu.

Çipras ayrıca, Makedonya'nın anayasal değişiklikleri yapmasının sonrasında, anlaşmanın Yunan Meclisinde onaylanacağını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal