Çin Taliban Temsilcileriyle Görüştü !

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çinli yetkililerin Taliban'ın önde gelen isimlerinden Abdul Ghani Baradar başkanlığında bir heyetle görüştüğünü bildirdi.

23.09.2019-13:19 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-13:19)

Bakanlık Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin'de gerçekleştirdiği olağan basın toplantısında, Katar'ın başkenti Doha'dan Baradar başkanlığındaki heyetin son günlerde Çin'i ziyaret ettiğini ifade ederek, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin, Baradar ile Afganistan'daki mevcut durum ve barış sürecinin ilerleyişi konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Sözcü Gıng, "Çin öteden beri Afganistan'daki gelişmelere büyük önem veriyor, barış sürecinin ilerletilmesi için çaba harcıyor, Afganistan'ın ilgili taraflarıyla daima temas ve iletişimi sürdürüyor" şeklinde konuştu.

"ABD ile Afganistan Talibanı'nın müzakereleri sürdürmesini, diyalog müzakerelerinde ısrar etmesini ve kısa zaman içinde ulusal uzlaşma ile barış ve istikrarı gerçekleştirmesini umuyoruz" diyen Gıng, ülkesinin bu konuda yapıcı rol oynamaya devam edeceğinin altını çizdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ay başında bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki saldırı nedeniyle Taliban ile devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve bazı Taliban liderleri ile Camp David'de yapılması planlanan gizli görüşmelerin iptal edildiğini duyurmuştu.

Taliban heyeti haziranda da Çin'e ziyarette byulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal