Çin Dışişleri Bakanlığı: Asla Dış Baskıya Teslim Olmayacağız

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 200 milyar dolar tutarındaki Çin mallarına uygulanan gümrük tarifesini yüzde 25'e yükseltmesi hakkındaki kararına ilişkin, "Çin asla dış baskıya teslim olmayacak." açıklamasında bulundu.

13.05.2019-14:54 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-14:43)

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin'de gerçekleştirdiği olağan basın toplantısında, söz konusu tarifelerin artışı hakkında, "Birçok defa gümrük tarifelerini artırmanın hiçbir sorunu çözmeyeceğini söyledik. Çin asla dış baskıya teslim olmayacak." yorumunda bulundu.

Ülkesinin kendi yasal çıkarlarını korumak amacıyla kararlılığının ve kabiliyetinin bulunduğunun altını çizen Gıng, ABD'nin, Çin ile anlaşmasını ve karşılıklı saygı, eşitlik temelinde makul endişelerini çözmesini umduklarını ifade etti.

Sözcü Gıng, ABD ile karşılıklı çıkarlara uygun bir anlaşmaya ulaşmak amacıyla çaba harcanması çağrısı yaparak, bunun iki tarafın çıkarlarına ve uluslararası toplumun beklentilerine uygun olması gerektiğini belirtti.

ABD - ÇİN TİCARET SAVAŞI  

ABD ile Çin arasında yaklaşık bir senedir "ticaret savaşı" yaşanıyor. "Ticaret savaşı" müzakerelerinin son toplantısına katılmak amaıcyla geçtiğimiz hafta Perşembe günü ABD'ye giden Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı, müzakerelerden sonuç alamadan dönmüştü. Çinli ve ABD’li heyetlerin iki gün boyunca yürüttüğü müzakerelerden sonuç elde edilmemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal