Çin ABD ile Arasını Düzeltmek İstiyor

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Bignan yaptığı açıklamada, Çin'in ABD ile ticaret konularını karşılıklı saygılı görüşmeler yoluyla çözmeye istekli olduğunu söyledi.

03.11.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-11:06) Çin ABD ile Arasını Düzeltmek İstiyor

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Bignan Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'in ABD ile ticaret konularını karşılıklı saygılı görüşmeler yoluyla çözmeye istekli olduğunu söyledi. Yardım bakanı gazetecilere verdiği demeçte, Çin' in ticarette Amerika’yla eşit bir şekilde karşı karşıya kalmaya hazır olduğunu söyledi. Wang ayrıca, Pekin'in Çin-ABD ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini destekleyeceğini söyledi. Çin ve Amerika Birleşik Devletleri, Trump'un ABD-Çin ticaret açığını gidermek amacıyla 50 milyar dolar değerinde Çin malının yüzde 25'e varan oranlarda uygulanacağını açıklamasıyla tetiklenen bir ticaret savaşındaydı. O zamandan bu yana, iki ülke birbirlerinin mallarına milyarlarca dolarlık vergi getirip, çeşitli tarifeler uyguladılar. Cuma günü, ABD Başkanı Donald Trump , ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin iyi gittiğini ve iki tarafın da anlaşmaya varmaya yaklaştığını söyledi.
Trump gazetecilere verdiği demeçte, "Çin'le çok iyi görüşmeler yaptık. Bir şeyler yapmaya daha çok yaklaşıyoruz. Anlaşma yapmak istiyorlar." dedi.

Trump ayrıca, Kasım ayı sonunda Arjantin'deki G20 zirvesinde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüştüğü sırada konuyu tartışacağını da yineledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal