Çin: ABD İle Aramızdaki Farklılıklar Müzakerelerle Çözülmelidir

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu, "Başından beri herhangi iki ülke arasındaki farklılıkların dostane görüşmeler ve müzakerelerle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadesinde bulundu

27.05.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-14:51)

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, ABD’nin Çin ile bir ticaret anlaşması imzalamaya hazır olmadığı açıklamaları hakkında, "Başından beri herhangi iki ülke arasındaki farklılıkların dostane görüşmeler ve müzakerelerle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz." sözlerini kullandı.

Bakanlık Sözcüsü Lu Kang, başkent Pekin’de gerçekleştirdiği olağan basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump’ın Japonya ziyareti esnasında Çin ile bir ticaret anlaşması yapmaya hazır olmadıklarını belirttiği açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bir süredir ABD’den, iki ülkenin bazen anlaşmaya çok yakın, bazen ise anlaşmaya ulaşmada sıkıntılar yaşadığı şeklindeki açıklamalar yapıldığını söyeleyn Sözcü Lu, "Başından beri herhangi iki ülke arasındaki farklılıkların dostane istişareler ve müzakerelerle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çin-ABD arasında ticaret müzakerelerinin karşılıklı saygı ve fayda temelinde olması gerektiğinde ısrar ediyoruz." sözlerini aktardı.

TRUMP ÇİN İLE ANLAŞMAYI MÜMKÜN GÖRMÜYOR 

Trump, Tokyo’da yaptığı açıklamalarda, ülkesinin, Çin ile bir ticaret anlaşması imzalamaya hazır olmadığını fakat iki ülkenin günün birinde bir anlaşma imzalayabileceği olasılığını açık bıraktığını belirterek "Anlaşma yapmak istiyorlar. Biz bir anlaşma yapmaya hazır değiliz." szöerini kullanmıştı.

Trump, önümüzdeki ay Japonya'da gerçekleşecek olan G-20 zirvesinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelmeyi umduğunu belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal