Cezayir'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Destek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, NATO PA toplantısında Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olayları hakkında yönelttiği soruya verdiği yanıt sosyal medyada büyük destek gördü.

13.04.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-14:14) Cezayir'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) toplantısında Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarına ilişkin tepkisine verdiği cevap sosyal medyada bir çok mecradan destek gördü.

CEZAYİR'DEN DESTEK GELDİ

TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen NATO PA 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'na katılan Fransız parlamenter Krimi'nin sözlerine, Çavuşoğlu'nun verdiği cevap, sosyal medyada Cezayirlilerden de büyük destek aldı.

Çavuşoğlu'nun NATO PA toplantısında ilk gününün ardından Instagram'da, Türk bayrağıyla "İlelebet gölgesinde" mesajıyla paylaştığı gönderiye çok sayıda Cezayir vatandaşı ülkelerinin bayraklarını paylaşarak destek oldu.

Birçok Cezayirli Instagram kullanıcısı, Çavuşoğlu'nun paylaşımına Türk ve Cezayir bayraklarını yan yana koydular ve teşekkür mesajları yolladılar.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN FRANSIZ PARLAMENTER'E TARİHİ DERS

Çavuşoğlu, NATO PA Toplantısında, "Soykırım ve tarih noktasında Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de olanları hala unutmuş değiliz. Fransa ilk önce kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal