Cezayir'de Halk Geçiş Dönemi İçin İbrahimi'yi İstiyor

Cezayir'de halkın geçiş dönemini yürütmesi tavsiye ettiği eski Dışişleri Bakanı Ahmed Talib İbrahimi, görevi prensipte kabul ettiğini duyurdu

24.05.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-16:16)

Cezayir'de halkın geçiş dönemini yürütmesini talep ettiği eski Dışişleri Bakanı Ahmed Talib İbrahimi görevi prensipte kabul ettiğini açıkladı.

Abdulaziz Buteflika'nın 2 Nisan'da yoğun halk protestoları ve ordunun uyarıları neticesinde cumhurbaşkanlığı görevinden istifa ettiği Cezayir'de Buteflika'nın ardından geçiş dönemi hakkında tıkanıklık hala srüyor.

Yaklaşık üç aydır her hafta aralıksız bir şekilde gösterileri sürdüren Cezayirliler, anayasaya göre geçiş dönemini yürütmesi gereken devletin zirvesindeki isimlerin "Buteflika döneminin temsilcileri" olması sebebiyle reddediyor.

Buteflika'nın istifasında peş peşe yaptığı uyarılarla kritik bir rol oynayan ordu ise ülke yönetiminde boşluk olmaması amacıyla anayasal süreçte ısrar ediyor.

'HALKIN İRADESİNİN ÜSTÜNDE İRADE YOKTUR'

Cezayir'de ülke genelinde protestolarda geçiş dönemini yönetmesi amacıyla ismi gündeme gelen 87 yaşındaki Ahmed Talib İbrahimi, çarşamba günü paylaştığı mesajında "gösterilerde ismini zikrederek kendisini onurlandıran" Cezayir halkına teşekkürlerini sunarak görevi prensipte kabul ettiğini duyurdu.

Egemenliğin halka devredilmesi amacıyla tüm tecrübesiyle elinden geleni her şeyi yapacağını söyleyen İbrahimi, krizden çıkış yolu olarak Anayasa'nın 7. ve 8. maddelerine işaret ederek, "Bunları en geniş anlamıyla uyguladığımız zaman halkın iradesinin üzerinde irade yoktur." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal