Bulgaristan: Türk Akımı İnşa Edilmezse Ülkemiz Zor Durumda Kalır

Bulgaristan’ın eski Enerji Bakanı Rumen Ovçarov, Türk Akımı boru hattının yapılmaması durumunda ülkenin, Ukrayna transitinin bitmesi sebebiyle zor bir durumda kalabileceğini söyledi.

19.04.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-09:46) Bulgaristan: Türk Akımı İnşa Edilmezse Ülkemiz Zor Durumda Kalır

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Bulgar, Rus, Romen, Sırp ve Türk enerji uzmanlarının katılım sağladığı 'Balkanlar’da Gaz Projelerinin Gelişimi' adlı bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansta konuşma yapan Bulgaristan’ın eski Enerji Bakanı Rumen Ovçarov, Türk Akımı boru hattının inşa edilmemesl halinde ülkenin, Ukrayna transitinin bitmesinden dolayı zor bir durumda kalabileceğini belirtti.

'TÜM TARAFLAR İÇİN KARŞILIKLI MENFAAT ARANMALI'

Ovçarov, "Daha geniş bölgesel çapta düşünmemiz lazım, çünkü burada çıkarlar sıkıca iç içe olmuş ve birbirine bağlanmış bir halde. Kararların yalnızca bir ülke için yararlı olmasına müsaade edilmemeli, herkes için karşılıklı menfaat aranmalı" şeklinde konuştu.

Bulgaristan hükümetine, enerji sektöründeki çıkarlarını sağlamak için müttefik arayışına girme çağrısında bulunan Ovçarov, Güney Akım’ın yalnızca jeopolitik baskı sebebiyle değil, proje karşıtlarının birleşmesi, taraftarlarının ise bunu yapmamasından dolayı iptal edildiğini hatırlattı.

'ABD'DEN DOĞALGAZ ALMAYACAĞIZ'

Bulgaristan’ın Türk Akımı hakkında, Rus gaz sevkiyatının muhalifi olan ABD karşısında kendi çıkarlarını koruyabileceği umudunu belirten Ovçarov, Sofya’nın Washington’a sıvılaştırılmış doğalgaz için başvurmayacağını, çünkü fiyatın aşırı pahalı bulunduğunu aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal