Bulgaristan: ABD'nin F-16'lar İçin Talep Ettiği Fiyat Abartılı

Bulgaristan Savunma Bakanı Karakaçanov, "ABD'nin F-16 savaş uçakları için talep ettiği fiyat abartılı ve mantıksız." açıklamasında bulundu

20.05.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-16:34)

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, ABD ile savaş uçağı alımı için yapmkata oldukları görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini ifade ederek, "ABD’nin F-16 savaş uçakları için bizden talep ettiği fiyat abartılı ve mantıksız." sözlerini kullandı.

Karakaçanov, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Bulgaristan ile ABD arasında 16 tane F-16 savaş uçağı alımı için yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini açıkladı.

900 MİLYON BÜTÇE AYRILMIŞ  

Bulgaristan Parlamentosu'nun uçakların alımı için 900 milyon avro bütçe ayırdığını belirten Karakaçanov, "ABD’nin F-16 savaş uçakları için bizden talep ettiği fiyat abartılı ve mantıksız." ifadesinde bulundu.

ABD ile görüşmelerin devam edeceğini belirten Karakaçanov, fiyatın makul seviyeye indirilmesi, ödemelerin vadeye bağlanması ve ilk uçakların en geç iki seneye kadar teslimi noktaında ısrarlı olduklarını vurguladı.

Karakaçanov, ABD hükümeti ile görüşmelerin sonuç vermemesi halinde söz konusu uçakları İsveç'ten alabileceklerini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal