Brexit: İngiltere'nin AB'den Ayrılığına Saatler Kaldı

İngiltere 1973'te başlayan üyeliğinin ardından Avrupa Birliği'nden ayrılıyor. 23 Haziran 2016'da yapılan referandum sonucu alınan kararla İngiltere bugün resmen AB'den ayrılacak.

31.01.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-14:23) Brexit: İngiltere'nin AB'den Ayrılığına Saatler Kaldı

British Exit (İngiliz Çıkışı) ifadesinin kısaltması Brexit bugün Başbakan Boris Jonhson'un yerel saatle 23.00'da yapacağı ulusa seslenişle birlikte bugün resmen gerçekleşecek. 1 Şubat'tan itibaren başlayacak olan geçiş dönemi 11 ay sürecek. Bu dönemde Brexit anısına basılan 50 penilik madeni paralar da tedavüle girecek.

31 Aralık'a kadar Avrupa Birliği kurallarına tabi kalınacak ancak karar alma mekanizmalarında ki söz hakkını kaybedecek.

KUTLAMALAR
Başbakanlık binası "10 Numara"ya yantısıtılacak saatle son dakikalar geriye sayılacak. Ayrıca bazı hükümet binaları özel olarak aydınlatılacak.

Aşırı sağcı ve AB karşıtı Nigel Farage'nin liderliğindeki Brexit Partisi parlamento önünde kutlama partisi düzenleyecek.

ANLAŞMA
-1 Şubat'ta başlayacak geçiş dönemi, İngiltere'nin 30 Haziran'a kadar talep etmesi durumunda 2 yıl daha uzatılabilecek. Ancak İngiliz hükümeti böyle bir şey olmayacağını ilan etti

-İngiltere'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekillerinin görevi sona erecek.

-Almanya suçluları İngiltere'ye geri gönderemeyecek
Almanya anayasası, başka bir AB ülkesi olmadıkça vatandaşlarının sınır dışı edilmesine izin vermiyor.

-Brexit ekibinin görevi sona erecek
2016 yılında eski Başbakan tarafından 2016'da kurulan AB'den Ayrılma Departmanı görevlerinden ayrılacak.

-Geçiş döneminde İngiltere vatandaşları seyahat konusunda haklarını kaybetmeyecek.
Aynı şekilde Avrupa Sağlık Sigortası Kartı geçerli olmaya devam edecek. Bu geçiş döneminde AB'de yaşamak ve çalışmak da serbest olacak. Ticaret denetimsiz bir şekilde gerçekleşmeye devam edecek. Emekliler maaşlarını ve yıllık zammı almaya devam edecekler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal