Bosna Hersek’ten Suriye’ye Yardım

Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu'nun topladığı yaklaşık 600 tonluk yardım malzemesi, Suriye’ye gönderildi.

30.04.2019-18:27 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-18:21)

Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu'nun topladığı yaklaşık 600 tonluk yardım malzemesi, Suriye’ye gönderildi.
İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu'nun topladığı yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.

25 ARAÇLIK KONVOY REYHANLI'YA ULAŞTI

Suriyeli savaş mağdurları için Bosna Hersek'te toplanan yardım malzemelerini taşıyan 25 aracın olduğu konvoy, Doboj İstok kentinden yola çıkarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine ulaştı. Yardım araçlarının Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi’ne ulaşmasıyla düzenlenen törene Bosna Hersek’ten gelen bir heyet ve İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu katıldı. Zeki Tahiroğlu, Ramazan ayı öncesinde Bosna Hersek’ten gönderilen 600 tonluk yardım malzemesinin savaş mağduru mazlumlara büyük bir umut olacağını anımsatarak, Suriye içerisindeki ihtiyacın halen devam ettiğini söyledi. Tahiroğlu, Bosna Hersek’te yardım malzemelerinin toplanması konusunda emeği geçenlere teşekkür etti.

BOSNA HERSEK'TEN GÖNDERİLEN EN BÜYÜK YARDIM KONVOYU

Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu Başkan Yardımcısı Elmedin Skrebo ise Suriyeli savaş mağdurlarına yönelik daha önce 5 yardım konvoyu gönderdiklerini belirterek, "Suriye halkının yaralarını sarabilmek için 6.yardım konvoyumuzda Hatay’a ulaştı. Kısa sürede 600 tonluk bir yardım topladık ve Hatay’a ulaştırdık. Yardım çalışmalarını devam etmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bosna Hersek’ten gönderilen yardım malzemeleri, Ramazan ayı öncesinde savaş mağduru Suriyeli ailelere ulaştırılacak. Tuzla, Zenica, Travnik ve Mostar müftülükleri aracılığıyla ülke genelinde toplanan un, sıvı yağ, kahvaltılık besin, pirinç ve makarna ile dolu 25 tır dolusu 600 tonluk yardım malzemesi, Bosna Hersek'ten gönderilen en büyük yardım konvoyu olma özelliği taşıyor. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal