Boris Johnson'a Brexit'e İlişkin Yorumları Sebebiyle Dava Açıldı

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, 2016 yılında düzenlenen Brexit referandumu öncesi "yalan söylemek" ve "kamu görevini kötüye kullanmakla" suçlanıyor

30.05.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-10:25)

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde (AB) kalmasının ülkeye haftalık 350 milyon pound zarara uğratacağı, en iyi kararın AB dışında kalmak olacağını belirterek yalan söylediği öne sürülen Boris Johnson'ın mahkemeye çıkacağı duyuruldu.

İngiltere Bölge Hakimi Margot Coleman, eski İngiltere Dışişleri Bakanı ve eski Londra Belediye Başkanı Johnson’ın bir devlet dairesinde 3 suistimal suça karıştığının ileri sürüldüğü özel çağrıya uyması gerektiğini ifade etti.

Johnson'ın avukatları ise, davanın "siyasi bir sebeple" açıldığını ve bir "gösteri" olduğunu iddia ediyor.

İlk duruşması Londra'daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesinde gerçekleşecek dava daha sonra ceza mahkemesinde devam edecek.

Johnson, 7 Haziran'da istifa edeceğini belirten İngiltere Başbakanı Theresa May'in koltuğunu alabilecek adaylar arasındaki en güçlü kişi.

BREXIT KRİZİ  

İngiltere'de 23 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen referandumda halk, yüzde 48’e karşı yüzde 52 ile AB'den ayrılma kararı vermişti. 29 Mart'ta gerçekleşmesi ön görülen Brexit, parlamenterlerin, May'in AB'yle vardığı anlaşmayı onaylamaması sebebiyle önce 12 Nisan'a, sonra da 31 Ekim'e ertelenmişti.

Anlaşmanın Haziran ayı başında dördüncü defa parlamentoya sunulacağını belirten İngiltere Başbakanı May, baskılar üzerine 7 Haziran'da istifa edeceğini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal