Bomba Saldırısı, Yedi Kişi Hayatını Kaybetti

Yerel basında çıkan haberlere göre, Afganistan'ın başkentindeki bir hapishanenin yakınında bir intihar bombası saldırısı en az yedi kişiyi öldürdü ve beş kişi yaraladı.

31.10.2018-11:10 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-11:08) Bomba Saldırısı, Yedi Kişi Hayatını Kaybetti

Yerel basında çıkan haberlere göre, Afganistan'ın başkentindeki bir hapishanenin yakınında bir intihar bombası saldırısı en az yedi kişiyi öldürdü ve beş kişi yaraladı. Kabil'in Afgan başkentindeki bir cezaevi personel aracını hedef alan Pul-e-Charkhi hapishanesinin yakınında Çarşamba sabahı erken saatlerde patlayan ve en az yedi kişiyi öldüren yedi kişiyi yaralayan bir intihar bombasının olduğu bildirildi. Güvenlik kaynakları ayrıca, hedeflenen araçtaki çalışanların çoğunun kadın olduğunu söyledi. Bu hafta, Afgan başkentinde ikinci kez bir patlama gerçekleşti. Bir başka intihar bombası Pazartesi günü erken saatlerde Kabil'de 6 kişiyi yaraladı. İntihar saldırısı Afganistan'ın seçim komisyonu bürosunun merkezinin önünde gerçekleştirildi.

2010 yılından bu yana Afganistan'da yapılan ilk parlamento seçimlerinde intihar saldırıları gerçekleşti. 2016 yılında seçim, Taliban ve DAEŞ dahil olmak üzere çeşitli militan grupların bulunduğu ülkede istikrarsız güvenlik durumu üzerine ertelenmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal