BM'den İdlib İçin Ateşkes Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), aralık ayının başından beri 900 bin kişinin topraklarından sürüldüğü Suriye'nin kuzeybatısı için ateşkes çağrısında bulundu.

18.02.2020-09:56 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-14:44) BM'den İdlib İçin Ateşkes Çağrısı

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, yazılı açıklamada bulunarak, Suriye'nin kuzeybatısı İdlib'de yaşanan krizin "dehşete düşüren" yeni bir seviyeye ulaştığı hususunda uyarıda bulundu.

Aralık ayının başından beri birçoğu kadın ve çocuk olmak üzere 900 bin sivilin çatışmalar ve saldırılar sebebiyle her şeylerini geride bırakmak zorunda kaldığını belirten Lowcock, bu sivillerin kampların dolu olmasından dolayı dondurucu soğukta dışarıda kaldığına dikkati çekti.

Lowcock, annelerin çocuklarını sıcak tutabilmek için plastik yaktığına ve bebeklerin soğuktan öldüğünün altını çizerek, hastane, okul, cami, pazar yeri ve sivil yerleşim alanlarının rastgele hedef alındığını ifade etti.

Okul ve hastanelerin kapandığını hatırlatan Lowcock, çökmek üzere olan temel altyapı ve salgın hastalık riski hususunda da uyarılarda bulundu.

Lowcock, insani yardım çalışanlarının da hedef alındığı ve yaşamını yitirdiğini belirterek, "21'inci yüzyılın en büyük insani felaketi ancak BM Güvenlik Konseyi ve nüfuz sahibi diğerlerinin bireysel çıkarlarını bir kenara bırakıp, insanlık için ortak adım atmasıyla önlenebilir ve tek seçenek ateşkes" sözlerini kullandı.

REJİMİN İDLİB'DEKİ ATEŞKES İHLALİ 20 BİNİN ÜZERİNDE

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, İdlib'de Esad'a bağlı birliklerin ateşkes ihlallerinin 20 bin civarına ulaştığını kaydetti.

Moskova'da bulunan Türk heyetine ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, "Bugünkü görüşmeler tamamlandı, yarın da devam edecek. Türkiye bütün taraflara Soçi Mutabakatı'nı hatırlatıyor. Mutabakat rejim tarafından ihlal ediliyor. Türkiye'de Soçi mutabakatına bağlılığını sürdürerek insani felaketin önüne geçmeye çalışmaktadır. Rejim defalarca saldırı gerçekleştirdi. 20 bine yaklaşan saldırıyla rejim ateşkes ihlali yapmıştır. İdlib'de yeniden ateşkes tesis edilmeli. Sınırımıza göç akınına yönelik gerekli tedbirler alınıyor" şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal