BM'den 'Ateşkes' Açıklaması!

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında giderek tırmanan gerilimden ve Türk askerlerinin can kaybına uğramasından ''derin endişe'' duyduğunu bildirerek, İdlib'de ateşkes çağrısında bulundu.

28.02.2020-07:09 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-07:03) BM'den 'Ateşkes' Açıklaması!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında giderek tırmanan gerilimden ve Türk askerlerinin can kaybına uğramasından ''derin endişe'' duyduğunu bildirerek, İdlib'de ateşkes çağrısını tekrarladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric vasıtasıyla yazılı bir açıklamada bulunan Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında tırmanan gerginlik ve ''düzinelerce'' Türk askerlerinin hava saldırılarında can kaybına uğramasını endişeyle yakından izlediğini belirtti.

İdlib'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi gerektiğini" tekrarlayan Guterres, büyüyen askeri gerilimin siviller için tehlike arz ettiğini bilhassa onlar için kaygılandırıcı olduğunu dile getirdi.

Guterres, ''Acil harekete geçilmezse gerginliğin her saat başı daha fazla artma riski var.'' dedi.

Suriye'deki krizin askeri alanda çözülemeyeceğini vurgulayan Guterres, tek çözümün BM kontrolünde siyasi çözüm olduğunu ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal