BM'den Açıklama! İdlib'de Son 3 Ayda 830 Bin Kişi Yerinden Edildi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, İdlib'de son üç günde 143 bin kişinin bulunduğu bölgeden göç etmek zorunda olduğunu dile getirdi

15.02.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-14:48)

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yapmış olduğu basın açıklamasında, İdlib, Halep, Sarmin ve Atarib'de etkili olan saldırılardan ötürü yüz binlerce sivilin bulunduğu bölgeden göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

Bulundukları bölgeden ayrılmak zorunda kalan göçmenlerin yüzde 80'den fazlasının kadın ve çocuklardan meydana geldiğini dile getiren Dujarric, ''Aralık ayının başından beri 830 binden fazla kişi, son 3 günde ise 143 bin kişi çatışmalar nedeniyle yerinden edildi." diye konuştu. Dujarric, İdlib ve Halep'te salı gününden beri 72 hastane ve sağlık merkezinin çalışmalarını ertelediğini de bildirdi. 

İDLİB'DE EN BÜYÜK İNSANİ FELAKETLERDEN BİRİ YAŞANIYOR
BM Güvenlik Konseyi mensubu 4 Avrupa Birliği ülkesi Belçika, Estonya, Fransa ve Almanya ile konseyin eski üyelerinden Polonya aktardığı ortak açıklamada da İdlib'de, Suriye'de iç savaş başladığından bu yana "insan kaynaklı en büyük felaketlerden birinin yaşandığı" belirtildi.

Binlerce sivilin kentte sıkışıp kaldığı, olumsuz iklim şartlarında temel barınma, gıda ve su ihtiyaçlarının giderilemediğine vurgu yapan açıklamada, özellikle Suriye rejimi ve destekçilerinin sivilleri ve hastaneleri hedef alan saldırılarını bir an önce durdurması uyarısında bulundu.

Söz konusu açıklamada, önceki yıl nisan ayından beri 1700'den fazla sivilinin saldırılar sebebiyle yaşamını yitirdiği de vurgulandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal